Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puttanesca spagetti

default user icon

Hozzávalók

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 2 marék érett koktélparadicsom
  • 1 db friss piros chili
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 40 dkg spagetti
  • 4 db szardellafilé ( olajban eltett, konzerv szardella)
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • olíva olaj

Elkészítés

    1. Az olíva bogyót, a fokhagymát felszeleteljük, a koktélparadicsomot pedig negyedeljük. A chilit és a bazsalikomleveleket felaprítjuk.
    2. A spagettit al dentére főzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
    3. Egy nagy serpenyőbe olíva olaj at hevítünk, beleszórjuk a chilit, a fokhagymát és a darabokra tépett szerdellafiléket. 2 percig pirítjuk, aztán beledobjuk a koktélparadicsomot és beleöntünk 1 dl-t a tészta főzővizéből, majd 4-5 percig összeforraljuk.
    4. Leszűrjük a tésztát, a forróvízből kb 1 dl-t félreteszünk. A tésztát összeforgatjuk a szósszal, megszórjuk a bazsalikommal, végül nyakonborítjuk a félretett főzővízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál parmezánt reszelünk rá, meglocsoljuk olíva olaj jal és bazsalikomlevéllel díszítjük.

      BOLOGNAI, CARBONARA, EGYEDÉNYES - VARIÁCIÓK SPAGETTIRE >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin