Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pusztapörkölt II.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára aprítjuk.

A felhevített zsiradékon a vöröshagymát szalmasárgára pirítjuk, a fokhagymát megfuttatjuk, majd a húst fehéredésig kevergetve átpirítjuk benne.

Meghintjük őrölt paprikával, fűszerezzük, és víz hozzáadása nélkül (mivel a hús és a zöldségek is elég sok vizet engednek) elkezdjük párolni (amennyiben szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elveszített folyadékot). Jót tesz neki, ha párolás közben a zsírjára sül.

Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és amikor már elég puha a hús, hozzáöntjük a burgonyát. Sózzuk, felengedjük annyi vízzel, amennyi szűken lepi el, és puhulásig együtt pároljuk.

Kenyérrel és ízlés szerinti salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss