Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk (a többi szárított gyümölcsöt nem szükséges). Egy kisebb püspökkenyérformát kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel.
A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva tovább verjük. Ha elég kemény, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket, végül az olajat. A formába öntjük, és elsimítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel) 40 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és felszeleteljük.
A maradék tojásfehérjék felhasználásának az egyik legjobb módja, ha megsütjük ezt a finom sütit. Félidőben nagyon barnult a teteje, ezért a középső rácsról eggyel lejjebb tettem. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!