Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Püspökkenyér vörös áfonyával és sárgabarackkal

Hozzávalók

  • 7 db tojás (fehérje)
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt (+ egy kevés a szóráshoz)
  • 1,2 dl étolaj
  • 2 ek mazsola
  • 2 ek aszalt vörös áfonya
  • 2 ek kandírozott lime héj
  • 2 ek apróra vágott aszalt sárgabarack
  • 1 kevés margarin

Elkészítés

    1. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk (a többi szárított gyümölcsöt nem szükséges). Egy kisebb püspökkenyérformát kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel.
    2. A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva tovább verjük. Ha elég kemény, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket, végül az olajat. A formába öntjük, és elsimítjuk.
    3. 170 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel) 40 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és felszeleteljük.

Megjegyzés

A maradék tojásfehérjék felhasználásának az egyik legjobb módja, ha megsütjük ezt a finom sütit. Félidőben nagyon barnult a teteje, ezért a középső rácsról eggyel lejjebb tettem.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin