Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Püspökkenyér Tündi konyhájából

Hozzávalók

  • Tészta hozzávalói:
  • 10 dkg finom liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • Töltelék hozzávalói:
  • 5 dkg mogyoró (dió) durvára vágott
  • 5 dkg étcsokoládé (durvára vágott)
  • 5 dkg kandírozott citrushéj darabok
  • 5 dkg kandírozott narancshéj darabok
  • 5 dkg mazsola
  • Szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd közben a tojások sárgáját is belekeverjük.
    2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük. A kétféle lisztet összekeverjük.
    3. A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztamasszába.
    4. Tésztamasszát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam, liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).
    5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük.
    6. Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

    Gyümölcskenyér alaprecept 

    Fűszeres gyümölcskenyér 

Megjegyzés

Teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24cm x 8cm.

Tündi konyha
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes