A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kis cipót formázunk belőle. Amíg a tölteléket elkészítjük, addig letakarva pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, és egy tálba tesszük a tejföllel és a reszelt sajttal együtt. A kockára vágott bacont pirítsuk zsírjára, miután kihűlt, tegyük bele a tejfölbe. Az egészet alaposan kikeverjük és ízesítjük kevés borssal és ha szükséges, akkor sóval is.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formálunk belőle. Nyújtsuk szélesebb, ovális alakúra és tegyünk a közepébe egy púpos evőkanálnyit a töltelékből, és osszuk el egyenletesen hosszában. Ezután hajtsuk be balról és jobbról is, majd a tésztaszéleket összefogva összecsipkedjük az elejétől a végéig. Majd fordítsuk meg és egy picit lapítsuk le.
Egy teflon serpenyőben, olaj nélül, közepes hőmérsékleten, hogy ne égjenek meg, pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát is. (Ez kb. 2-2 perc.) Egy picit az oldalát is érdemes megsütni, így biztosan nem marad nyers a tésztája. Frissen, melegen, bármilyen salátával vagy zöldséggel tálaljuk.