A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a keresztények a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. Ehhez a naphoz is sok népszokás kötődik, ilyenkor választják meg például a pünkösdi királyt, királylányt. Pünkösdkor még a legszegényebbek is húst ettek. Bárányt, birkát vágtak, de gyakran került rántott hús, csirke és sült liba is az asztalra.
BIRKAPÖRKÖLT FŐTT KRUMPLIVAL >>>
KÖRMÖS BIRKAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN >>>
BÁRÁNYSÜLT >>>
BÁRÁNYFARTŐ SÖRMÁRTÁSSAL, BURGONYAGRATINNAL >>>
BÁRÁNYBORDA FŰSZERESEN >>>
MAKÓI RÁNTOTT CSIRKEMELL HAGYMÁS TARTÁRMÁRTÁSSAL >>>
RÁNTOTT PULYKAMELL KRUMPLISALÁTÁVAL >>>
PULYKABRASSÓI ZÖLDBORSÓVAL >>>
SÜLT LIBACOMB ASZALT SZILVÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL>>>
Az édes, minél több tojással készült gyúrt tészta sem hiányozhatott az asztalról.