Elkészítés: 6 tojássárgájából a cukorral, a liszttel és a tojásfehérjék kemény habjával szabályos piskótatésztát keverünk, amelyet kerek tortaformában sütünk meg.
Ha kihűlt, ujjnyi lapot vágunk le a tetejéről, ezt félretesszük, a torta belsejét pedig kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy alul maradjon 1 ujjnyi réteg, és karimája is legyen. A kikapart tésztát összemorzsoljuk, és rumos tejjel megöntözzük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, és egyenként belekeverünk 4 tojássárgáját, végül pedig a megáztatott tésztamorzsát. Ezt a krémet visszatöltjük a tortaüregbe, befedjük a levágott lappal, és az egészet bevonjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre