Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Félretesszük. Felverjük a tojások fehérjét. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a sütőport. A tojássárgáját, a sütőporos lisztet és a fehérjét óvatosan összekeverjük, kivajazott, lisztezett kerek tortaformában 170 fokon 35-40 percig sütjük.
A krémhez a hozzávalókat a rumaroma kivételével sűrű krémmé főzzük, ha kihűlt, belekeverjük a rumaromát. A kihűlt piskótát kettévágjuk, közepét megkenjük, visszatesszük a tetejét, azt is egyenletesen megkenjük, tetszés szerint díszítjük (kókuszreszelékkel, csokidarával, kakaóporral, mazsolával stb.).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre