Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puncstorta gazdagon

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • A töltelékhez:
  • 8 dkg margarin
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 marék mandulaforgács (lehet dió is)
  • 10 dkg mazsola vagy más szérított gyümölcs
  • rumaroma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl erős feketekávé
  • 1 kávéskanál fahéj
  • lekvár
  • A bevonathoz:
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 4 kanál cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • díszítő cukordara

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához gáztepsiben 6 tojásból lapos piskótát készítek. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verem, a tojásos sárgáját a többi cukorral, a citromhéjjal és az olvasztott margarinnal szintén jól felverem géppel. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, végül beleforgatom a fehérje habját is, és 170 fokra előmelegített sütőben, alufóliával bélelt tepsiben, 10-12 percig sütöm.

    Ha kihűlt, 3 felé vágom. Az egyik lapot apró kockákra vágom (2x2 cm-re), ezt fogom bekekeverni a kakaós-kávés masszába.

    A töltelékhez egy tálban megolvasztom a margarint, és beleteszem a többi hozzávalót (kakaópor, kávé, fahéj, mandula, mazsola, rumaroma, cukor), felszívja az összes nedvességet.

    Az alsó lapot megkenem lekvárral, erre halmozom a tölteléket, ráteszem a fedőlapot, lenyomkodom, és hűtőbe teszem dermedni.

    A pudingot 4 dl tejjel és 4 kiskanál cukorral elkészítem, majd beleolvasztom a margarint is. Megkenem vele a süti tetejét és az oldalát is, majd cukorral megszórom.

Megjegyzés

Lehet a tetejére cukorból is készíteni bevonatot, de ez a legegyszerűbb, illetve van, amikor teszek bele meggylevet és meggyet is, akkor a kávé elmarad.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
Még sem jó, a szines cukros (szines tortadarás) szórás a pudingos bevonaton, mert másnapra az egészet beszívta a puding. Újra megszórtam vele és egy óra múlva már megint eltünt róla, úgyhogy a cukorka helyett inkább csokit csurgassunk rá, ha díszíteni akarjuk vagy semmit. Esetleg tegyünk rá meggylével szinezett cukorfondant, de pudinggal az egyszerűsége miatt csináltam. Azért fincsi volt, mára már csak 1 szelet maradt.:)))

Hasonló Receptek

Magazin