Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Puncsszelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Puncsszelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 43
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 4,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál rum
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.

3 részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, tepsire fektetjük, és sütőben egyenként kb. 12 percig sütjük.

Ha kihűltek a lapok, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk.

A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk.

Egyenletesen az egyik tésztalapra kenjük, majd lefedjük a másikkal.

A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőzre állítjuk, beleszórjuk a cukrot, és 4-5 percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a habra csorgatjuk, villával kicsit megcifrázzuk, és hűtőben dermedni hagyjuk. Kockára vágva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Müller Istvánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tojásos kosárka Tojásos kosárka
New Orleans-i jambalaya New Orleans-i jambalaya
Tojásos-tarjás emeletes szendvics Tojásos-tarjás emeletes szendvics
Baconös fusilli medvehagymás pestóval Baconös fusilli medvehagymás pestóval
Medvehagymás pesto Medvehagymás pesto
Hamis Waldorf saláta (súlykontroll) Hamis Waldorf saláta (súlykontroll)
Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj
Rotolo (tojáskrémes tekercs) Rotolo (tojáskrémes tekercs)
Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli
Narancsos-mascarponés pitetorta Narancsos-mascarponés pitetorta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123993_turbolya-110.jpg Turbolya, a zamatos zöldfűszer

A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a turbolya ízével nyűgözte le az emberiséget, s nem a benne rejlő gyógyító hatásnak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept