Puncsszelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 4,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál rum
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet és a sütőport a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.

    3 részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, tepsire fektetjük, és sütőben egyenként kb. 12 percig sütjük.

    Ha kihűltek a lapok, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk.

    A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk.

    Egyenletesen az egyik tésztalapra kenjük, majd lefedjük a másikkal.

    A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőzre állítjuk, beleszórjuk a cukrot, és 4-5 percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük.

    A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a habra csorgatjuk, villával kicsit megcifrázzuk, és hűtőben dermedni hagyjuk. Kockára vágva kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek