Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puncsszelet II.

4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A sziruphoz:
  • 3 dl víz
  • 3-4 evőkanál baracklekvár
  • 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 6 evőkanál rum
  • 2 evőkanál porcukor
  • A tésztához:
  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg olvasztott margarin
  • 6 tojásfehérje kemény habbá verve
  • A mázhoz:
  • 1 csomag főzés nélküli puncs ízű pudingpor
  • 2 evőkanál tej
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk 4 tojásból, 4 evőkanál cukorból és 4 evőkanál lisztből, a masszát 1 evőkanál kakaóval ízesítjük, s előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk.

    A sütemény tésztájához 30 dkg porcukrot 6 tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk 1 citrom levét és lereszelt héját, majd elvegyítjük fél csomag sütőporral elegyített 25 dkg liszttel, belecsurgatunk 12 dkg olvasztott margarint, végül óvatosan a masszába forgatjuk a 6 tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget a gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben piskótaként sütjük.

    A sárga piskótatészta széleit körbevágjuk, a lehulló darabokat is kockára vágjuk, és a kakaós piskótával összekeverjük, leöntjük a következő sziruppal: 3 dl vízben elkeverünk 3-4 evőkanál baracklekvárt, 1 citrom lereszelt héját és kifacsart levét, 6 evőkanál rumot és 2 evőkanál porcukrot is adunk hozzá. Ezt a masszát fogjuk 2 lap közé tölteni.

    Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.

    A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Szeletelve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Nagyon szívesen kedves Tamara. Örülök,hogy ízlett. Csokimázzal is biztosan finom volt. Üdv:Edit.
tamara0131
Én úgy csináltam hogy a tetejét olvasztott csokival díszítettem :) De amúgy nagyon finom lett :) Köszönöm a receptet :D
ditti56
Nagyon szívesen.Örülök,hogy ízlett.
ortutay88
Nagyon finom lett. Mondjuk nekem a teteje nem lett ilyen szép. Majd gyakorlok! Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin