Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncsos perec

MME MME
3/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Verjük fel a vajat a tojások sárgájával és 20 dkg porcukorral, majd keverjünk bele 2 kanál narancshéjat és levet. Gyúrjuk össze a liszttel, a keményítővel és a fűszerekkel, majd két órára letakarva tegyük a hűtőbe a tésztát.

Közben forraljuk fel a bort a puncsporral és a fűszerekkel, szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.

A tésztából perec formákat készítünk, 12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

10 dkg porcukrot elkeverünk a borral, és a pereceket bevonjuk vele.

Körülbelül 60 darab perec elkészítésére elegendő a nyersanyag.
Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss