Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncsos linzertorta

100 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A puncsos linzertorta elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a darált mandulát, a kakaóport, a sót és a porcukrot. Hozzáadjuk a hideg vajat, a tojást és a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk egy tálban, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 60 percre.
  2. A pudingot megfőzzük a tejben, a vajat felhabosítjuk a porcukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal és ízesítjük a rumaromával.
  3. A tésztát 5 egyforma gombócra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, majd egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 200 fokos sütőben, kb. 10-12 perc alatt egyenként megsütjük.
  4. A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, és egymásra rétegezzük, majd a torta tetejét és oldalát körbekenjük vékonyan lekvárral. Végül a mandulával díszítjük.
  5. Vízgőz felett külön-külön összeolvasztjuk mindkét csokoládét az olajjal, az étcsokival megkenjük a torta tetejét, a fehér csokoládét egy zacskóba kanalazzuk, aminek levágunk az egyik csücskéből egy keveset, és becsíkozzuk vele a torta tetejét. Másnap szeleteljük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss