Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél centi vékonyra.
2. 2 téglalapot vágunk belőle, tepsire tesszük a lehulló szélekkel együtt, és előmelegített sütőben 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
3. A töltelékhez a tejet felforraljuk. A maradék tésztát elmorzsoljuk, leöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumaromát és a vajat, majd jól összekeverjük.
4. A tölteléket az egyik lapra egyenletesen ráhalmozzuk, elsimítjuk rajta a pudingot, majd befedjük a másik tésztalappal.
5. A mázhoz a porcukrot összekeverjük a rumaromával és a meggylével, ételszínezéket is használhatunk. Rákenjük a tésztára, és dermedni hagyjuk. Díszíthetjük színes cukorkákkal vagy csokidarabokkal, esetleg rajzolhatunk is bele. Ha a teteje megdermedt tetszés szerint felszeljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre