A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a zsírt (v. a vajat), és az ujjainkkal összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a tejfölt, és a villával kissé felvert tojás, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát (egy lágyabb, de könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk).
Elosztjuk a tésztát négy egyforma részre, majd gombócokat formázunk belőle. Egy enyhén lisztezett sütőpapírra helyezzük az egyik tésztagombócot, majd kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra, és a sütőpapírral együtt átemeljük egy tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt, szép világos színűre sütjük.
A sütőből kivéve a forró tésztát, rögtön kiszúrjuk, ízlés szerinti formával, majd rácsra helyezzük, és hűtsük ki teljesen. (Gyorsan dolgozzunk a forró tésztával, mert ha kihűl, nagyon törik és már nem tudjuk kiszaggatni!) Mindegyik tésztagombóccal így járjunk el. (Én két sütőpapírt használok a nyújtáshoz, így gyorsabban megy a sütés.) Ebből a tésztamennyiségből kb. 40 karikát tudunk kiszaggatni.
A töltelékhez a csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A vajat jó krémesre keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A kiszúrásnál visszamaradt tésztadarabokat a kezünkkel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukros-vajas keverékhez. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, ízlés szerint rumot, majd alaposan összekeverjük.
Az elkészült töltelékből egy kiskanálnyit a tésztára teszünk, majd ráhelyezünk egy közepén kilyukasztott darabot. Ezután óvatosan összenyomjuk, majd egy tálcára tesszük, ahová aztán az összeset felsorakoztatjuk. Érdemes előző nap megtölteni, mert így a tészta kellően puha, de mégis omlós lesz, és a töltelék ízei jól összeérnek!