Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puncs tekercs

default user icon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • piros ételfesték
  • 8 ek liszt
  • aszalt vörösáfonya (ízlés szerint)
  • 1 csomag puncs puding
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15-20 dkg cukor
  • rum aroma

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral.
    2. A cukros-tojásos keverékhez hozzáadjuk az ételfestéket (ízlés szerint), az átszitált lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és a vörösáfonyát. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
    3. Amíg sül a piskóta, a 4 dl tejjel elkészítjük a pudingot és kihűtjük. A margarint a cukorral és a rum aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. A krémet a kihült piskótára kenjük, óvatosan feltekerjük, kicsit hűlni hagyjuk, és felszeletelve tálalhatjuk is.

    KLASSZIKUS PUNCSSZELET>>> 

    PUNCSOS-KAKAÓS LINZER>>> 

    PUNCSKRÉMES MUFFIN (CUPCAKE)>>> 

     

Megjegyzés

Én a pudinghoz is kevertem egy kis ételfestéket.

SzNÉvi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin