Puncs-szelet

default user icon
4 3/5

Hozzávalók

Elkészítés

    Elkészítése:
    Tészta: 6 tojás fehérjét gőzön keményre felverünk 21 dkg cukorral. Levesszük, és hozzákeverjük a 6 tojás sárgáját, amelyet előtte habosra kevertünk. Hozzáadunk 4 csomag puncs pudingport, és lassan megsütjük.

    Krém: 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól elkeverünk. Egy dió nagyságút elveszünk belőle, és annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit kíván, és ezt addig pirítjuk, amíg kifehéredik, majd tejjel feloldva addig főzzük, amíg pépes lesz. Hozzákeverjük a 3 tojás sárgáját is. Ha kihűlt egybekeverjük a kikevert margarinnal. Ez a krém a két tészta közé kerül.

    Máz: 3 tojás fehérjéből gőz fölött habot keverünk, a tészta tetejére kenjük, arra csokireszeléket szórunk.

    (Bármilyen pudingporból készíthetjük, nagyon reprezentatív és finom süti, 20 éve sütöm, és még mindig menő.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

SáfrányGyörgyi 8 évvel ezelőtt
Ird már meg hogyan lesz a két tészta én már régóta sütök de se liszt se sütőpor akkor miben és hogy süssem meg. elnézést az értetlenségért
Csatlósné Köteles Ilona 11 évvel ezelőtt
Sziasztok! Bocsánat, hogy beleszólok, de a nagymamámtól úgy tanultam, hogy sokkal tovább eláll a főzött hab, nem esik össze és a szalmonellaveszélyt is csökkentjük vele.
LaLinea 11 évvel ezelőtt
sztem a "máz " esetében (amivel már nem kell sütni) az, h nem esik össze és nem ereszt levet, mert tulképp megfő. hogy a tésztához miért kell így, azt nem tudom, de tuti tartósabb, mint a hidegen felvert fehérje.
11 évvel ezelőtt
Mi a jelentősége annak, hogy a tojásfehérjét gőzön kell felverni?

Hasonló Receptek

Magazin