Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykatekercs pikáns szósszal

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon fehérborral megdinszteljük az apróra vágott savanyúkáposztát, 1 szál reszelt sárgarépát és a lereszelt alma felét. Csipet sóval és őrölt borssal ízesítjük. Ha kihűlt, eloszlatjuk a húsokon, feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálóval. Minden oldalát átsütjük kevés olajon, majd kevés fehérbort öntünk alá, és 15 percig pároljuk, amíg a bor elfogy alóla. A szószhoz olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, lereszelt sárgarépát, az alma másik felét, kevés fehérborban. Őrölt bors, só, kevés cukor, majoranna kerül bele. Ha már elég puha, tejföllel, étkezési keményítővel sűrítjük.

Megjegyzés

Sokkal bonyolultabban hangzik, mint ahogy elkészíthető... Kétkedve készítettem először, de a család kedvence lett. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss