Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykás sült karfiolsaláta

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (kisebb)
  • 5 ek olívaolaj
  • bors
  • 50 dkg pulykamell
  • 3 dkg kesudió
  • 2 szál zellerszár
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • olaj
  • 1 ek sherryecet
  • 1 ek méz
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csipet fahéj (őrölt)
  • 1 csipet mézeskalács-fűszerkeverék

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük  220 fokra.
    2. A karfiolt kis rózsákra szedjük és össze forgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és kb. 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük.  
    3. A húst falatnyi kockára vágjuk , és forró serpenyőben,  kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
    4. A kesudiót szétterítjük egy kis tálban és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk.
    5. A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük, és összeforgatjuk a salátával.

    PULYKAHÚSOS BRUSCHETTA >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin