A meghámozott vöröshagymát finomra vágjuk. A karalábét és a káposztát megtisztítjuk, felcsíkozzuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk.
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, villával szétnyomkodjuk. Hozzáforgatjuk a karalábét meg a káposztát, aztán pár percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, majd egy kevés vizet is. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés köménynyel és majoránnával ízesítjük. Néhányszor átkeverve 30 percig főzzük a ragut.
Felforralunk 300 ml vizet. Megsózzuk, hozzáadjuk a rizst, a meg hámozott, összezúzott fokhagymát és egy nagy csipet fehér borsot. Átkeverjük, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk a rizst 18 perc alatt. A raguhoz tálaljuk, aztán megszórhatjuk petrezselyemmel.