Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykanyárs paradicsomos mártással

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg csípős kolbász
  • 3 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • A mártáshoz:
  • 1 szelet kenyér
  • 2 db zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 2 db kaliforniai paprika (sárga)
  • 25 dkg paradicsompüré
  • 1 db paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított pulykamellfilét hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, és kissé kiklopfoljuk. A közepére tesszük a meghámozott kolbászt, és szorosan feltekerjük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd 2,5 cm széles karikákra felszeljük, és hármasával a vízbe áztatott fanyársakra tűzzük azokat. A nyársakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk őket az olívaolajjal, és a 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

    2.

    A mártáshoz eltávolítjuk a kenyér héját, felkockázzuk, és aprítógépbe tesszük a megtisztított, felaprított zöld- és fokhagymával, továbbá 1 evőkanál kivételével a meghámozott, kisebb darabokra vágott uborkával. Hozzáadjuk az 1 db, megmosott, kimagozott, feldarabolt paprikát, a paradicsompürét, 2-3 evőkanál vizet, és az egészet simára dolgozzuk.

    3.

    A másik, kimagozott paprikát apró kockákra vágjuk a megmosott paradicsommal együtt. Ezeket a mártásba forgatjuk a maradék uborkával együtt és sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk az olívaolajjal. Ezt a pulykanyársak mellé kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin