A kiklopfolt pulykamellszeleteket enyhén megsózzuk, és mindegyikre hosszában egy-egy szelet császárszalonnát fektetünk.
Feltekerjük, hogy a szalonna belül maradjon, majd a tekercs végére eső húsdarabot fogpiszkálóval átszúrvarögzítjük a tekercshez.Egy lábasban épphogy megolvasztjuk a zsiradékot, beletesszük a tekercseket, azok oldalait hirtelen megpirítjuk, majd aláöntjük a bort és 1,5 dl vizet, és mérsékelt tűzön pároljuk, fedő alatt 20 percig.
Közben ellenőrizzük, hogy a víz ne fogyjon el, ha kell, hozzáadunk még egy keveset, hogy a hús alatt mindig legyen. 20 perc elteltével levesszük a tűzről. Egy csészébe tesszük a tápiókakeményítőt, fokozatosan ráöntünk 2 evőkanál vizet, és csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a húshoz, visszatesszük a tűzre, és egy pillanatra felforraljuk, hogy besűrűsödjön a szaft. Ha kell, még sózzuk ízlés szerint.