Pulykamelltekercsek füstölt császárszalonnával töltve

default user icon

Hozzávalók

  • 4 szép szelet pulykamell
  • 4 vékony szelet füstölt császárszalonna
  • 2 evőkanál zsiradék (kókusz-,liba-, kacsa-, sertészsír, extraszűz olívaolaj)
  • 0,5 pohár száraz fehérbor
  • 1 púpos teáskanál tápiókakeményítő

Elkészítés

    1. A kiklopfolt pulykamellszeleteket enyhén megsózzuk, és mindegyikre hosszában egy-egy szelet császárszalonnát fektetünk.
    2. Feltekerjük, hogy a szalonna belül maradjon, majd a tekercs végére eső húsdarabot fogpiszkálóval átszúrvarögzítjük a tekercshez.Egy lábasban épphogy megolvasztjuk a zsiradékot, beletesszük a tekercseket, azok oldalait hirtelen megpirítjuk, majd aláöntjük a bort és 1,5 dl vizet, és mérsékelt tűzön pároljuk, fedő alatt 20 percig.
    3. Közben ellenőrizzük, hogy a víz ne fogyjon el, ha kell, hozzáadunk még egy keveset, hogy a hús alatt mindig legyen. 20 perc elteltével levesszük a tűzről. Egy csészébe tesszük a tápiókakeményítőt, fokozatosan ráöntünk 2 evőkanál vizet, és csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a húshoz, visszatesszük a tűzre, és egy pillanatra felforraljuk, hogy besűrűsödjön a szaft. Ha kell, még sózzuk ízlés szerint.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin