Előkészítés: A húst folpak fólia alatt vékonyra kiveregetjük, megszórjuk ételízesítővel, és friss gyömbért reszelünk rá. A kelkáposztaleveleket megmossuk, vastag ereiket kivágjuk.
Elkészítés: A kelkáposztaleveleket forró vízben kb. 3 percig főzzük. Mindegyik húsra egy-egy kelkáposztalevelet fektetünk, erre sonka- és sajtszeletet. A húst feltekerjük, fogvájóval összetűzzük. Felforrósítjuk a margarint, és körös-körül megpirítjuk benne a hústekercseket. Kevés vizet (vagy bort) öntünk alá, és a roládokat puhára pároljuk (kb. 20 perc). Közben a körtéket meghámozzuk, húsát gerezdekre vágjuk, magházát eltávolítjuk. Azonnal megcsepegtetjük a citromlével. A roládokat kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket, mellészórjuk a mandulaforgácsot, kissé megpirítjuk. Meglocsoljuk a mézzel, és pár percig együtt pároljuk. A keményítővel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére, és besűrítjük. A húst a boros-mandulás körtével és burgonyapürével kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre