Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamell szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk. Besózzuk, majd a tejjel leöntjük. 1 éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk.

Másnap vajon egy teflon edényben a lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Forrón tálra helyezzük, és melegen tartjuk.

A visszamaradt vajban néhány perc alatt a felszeletelt gombát megsütünk. 2 dl száraz fehérborral és 1 dl tejszínnel felöntjük, és hozzáadjuk a beáztatott mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő nélkül a levet felére főzzük.

A tejszínesgombaszószba visszatesszük a hússzeleteket, átforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek