Elkészítés: A pulykamell szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk. Besózzuk, majd a tejjel leöntjük. 1 éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk.
Másnap vajon egy teflon edényben a lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Forrón tálra helyezzük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt vajban néhány perc alatt a felszeletelt gombát megsütünk. 2 dl száraz fehérborral és 1 dl tejszínnel felöntjük, és hozzáadjuk a beáztatott mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő nélkül a levet felére főzzük.
A tejszínesgombaszószba visszatesszük a hússzeleteket, átforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre