Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykamell sörbundában tökfőzelékkel

Hozzávalók

  • A pulykához:
  • 50 dkg Gallicoop pulykamell  
  • bors
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl szóda
  • 1 dl sör
  • 4 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
  • A főzelékhez:
  • 1 db tök (kb. 1,2 kg-os vagy 1 kg gyalult)
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 ek citromlé
  • 2 db húsleveskocka
  • 4 ek liszt
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 szál friss kakukkfű

Elkészítés

    1. A pulykamellet felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. A tojást a liszttel, szódával és sörrel simára keverjük, hogy jó sűrű tésztát kapjunk. Az olaj at felmelegítjük egy serpenyőben, és a bundában megmártott hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
    2. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, a húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
    3. Az olaj at felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk.
    4. A lisztet simára keverjük és a tejföllel, és a tökhöz adjuk. Összeforraljuk, sóval ízesítjük, végül belekeverjük a felaprított kakukkfüvet. A bundás pulykamellel tálaljuk.

Megjegyzés

Ha nem elég savanykás, citromlével vagy ecettel ízesíthetjük.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin