Elkészítés: A pórét hosszában kettévágjuk, sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
A húst kissé kiverjük, megszórjuk ételízesítővel. Kiterítjük, megkenjük sajtkrémmel, ráterítjük a pórécsíkokat. Feltekerjük, és megtűzzük vagy összekötjük. Felforrósítjuk az olajat, és körös-körül megpirítjuk benne a hústekercseket. Aláöntjük a bort, a tejszínt, és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lefedve 20 perc alatt, megsütjük. A mártáshoz a pórét felvágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a pórét. Megszórjuk ételízesítővel, ráöntjük a bort, és 5 percig forraljuk. Ráöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot, sóval, borssal ízesítjük, és addig forraljuk, míg a sajt elolvad. Köretként főtt burgonya illik hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre