Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell gombás-kolbászos raguval

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és elősütjük kevés olajon.
Ha ez megvan, tepsibe rakjuk egymás mellé a szeleteket (majd ezekre megy rá a ragu).

Elkészítjük a mártásunkat is: a hús elősütő zsírjában kiolvasztjuk az apróra vágott szalonnát. Ha kiolvadt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre dinszteljük. Ezután a felkarikázott házikolbászt és a szeletekre vágott gombát is hozzátesszük. Ha lepirult, megszórjuk 4 evőkanál liszttel, és annyi tejjel engedjük fel, hogy olyan sűrű mártást kapjunk, ami nem folyik le majd a húsról. Sóval, fehér borssal ízesítjük. Lassú tűzön 10-15 percig főzzük, ha kész, levesszük a tűzről, és rárakjuk az elősütött hússzeletekre.

Megszórjuk reszelt sajttal, és 15-20 percre berakjuk a sütőbe.

Elkészítjük a köretet is. Vajban megfuttatunk egy kevés apróra vágott fokhagymát, és összekeverjük vele a sós vízben megfőzött zöldséget. A húst ezzel a zöldséggel és hasábburgonyával
tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek