Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és elősütjük kevés olajon.
Ha ez megvan, tepsibe rakjuk egymás mellé a szeleteket (majd ezekre megy rá a ragu).
Elkészítjük a mártásunkat is: a hús elősütő zsírjában kiolvasztjuk az apróra vágott szalonnát. Ha kiolvadt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre dinszteljük. Ezután a felkarikázott házikolbászt és a szeletekre vágott gombát is hozzátesszük. Ha lepirult, megszórjuk 4 evőkanál liszttel, és annyi tejjel engedjük fel, hogy olyan sűrű mártást kapjunk, ami nem folyik le majd a húsról. Sóval, fehér borssal ízesítjük. Lassú tűzön 10-15 percig főzzük, ha kész, levesszük a tűzről, és rárakjuk az elősütött hússzeletekre.
Megszórjuk reszelt sajttal, és 15-20 percre berakjuk a sütőbe.
Elkészítjük a köretet is. Vajban megfuttatunk egy kevés apróra vágott fokhagymát, és összekeverjük vele a sós vízben megfőzött zöldséget. A húst ezzel a zöldséggel és hasábburgonyával
tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre