Elkészítés: A pulykamellet vékonyabb szeletekre felvágjuk, majd enyhén sózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Közben el lehet készíteni a tölteléket.
A felkockázott bacont egy serpenyőbe tesszük, majd elkezdjük zsírjára sütni. Amikor már szép piros, kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban elkezdjük párolni az apróra felvágott vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a szintén apróra feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerekkel.
Pár perc után hozzáadjuk a vörös áfonyát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pici fehérbort öntünk alá. Ezután addig pároljuk, míg a folyadék teljesen elpárolog. Végül visszatesszük a pirosra sült bacont, megszórjuk annyi zsemlemorzsával, hogy sűrűbb massza legyen (teljesen kihűtjük, mielőtt a húsba töltenénk!!!!).
2-3 szelet bacont egymásmellé teszünk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd ráhelyezünk 1 szelet pulykamellet. Ezután rákanalazzuk a tölteléket, majd először a két szélét kicsit ráhajtva feltekerjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ezután egymás mellé helyezzük a megtöltött, baconbe csavart pulykamelltekercseket.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálunk hozzá.