Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykamell gazdagon töltve

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 dl narancslé
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 db csillagánizs
  • 25 dkg túró
  • 1 marék hántolt török mogyoró
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • 1,2 kg pulykamellfilé

Elkészítés

    1. A bort felforraljuk a narancslével és a fűszerekkel. Közepes lángon főzzük 5-10 percig.
    2. A túrót összedolgozzuk, a durvára vágott mogyoróval és áfonyával, valamint a megmosott és finomra aprított petrezselymmel. Sózzuk és borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.
    3. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Hosszú pengéjű késsel felszúrjuk, vízszintesen  élbevágjuk, de az egyik oldalánál nem vágjuk át, hogy ki tudjuk teríteni, és egy nagy húslapot kapjunk. Folpakkal lefedjük, majd nyújtófával egyenletes vastagságúra lapítjuk. Ezután megsózzuk.
    4. A tölteléket elrendezzük a húson, majd feltekerjük. Alaposan bedörzsöljük a sóval. Konyhai zsineggel összekötözzük. Tepsibe tesszük, a boros-narancsos keveréket a húsra  és mellé locsoljuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Közben locsolgatjuk a boros mártással. Párolt zöldséggel tálaljuk.

    14 ISTENI TÖLTÖTT HÚS >>> 

    10 FOGÁS PULYKAMELLBŐL AZ ÜNNEPI ASZTALRA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin