Elkészítés: A pulykamellfilét vágjuk fel 4 egyenlő szeletre, és klopfolóval egyenként formázzuk téglalap alakúra.
Közben finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljünk aranysárgára, és pirítsuk hozzá a kockára vágott csiperkegombát és a gépsonkát. A sót, borsot ne hagyjuk ki belőle! Keverjünk bele 2 evőkanál lisztet, töltsük hozzá a tejet, és forraljuk fel. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, és morzsoljuk bele a sajtot.
Ezzel kész a töltelék, melyet az előkészített húsokra egyenlő arányban el kell osztani. A húsokat ügyesen göngyöljük fel, és formázzuk téglalap alakúra.
Ezután a nyers burgonyát reszeljük gorombára, tegyük hozzá az egész tojást, adjunk hozzá 3 evőkanál lisztet, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd az egészet keverjük jól össze.
Az így kapott masszába forgassuk bele a húsokat, és közepesen forró, bő olajban süssük ropogósra.
Tálaláskor éles késsel szeleteljük a húsokat karikákra, adjunk mellé gombás rizst.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre