Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykamell cukkinivel és bazsalikomos sült paradicsommal

default user icon
Pulykamell cukkinivel és bazsalikomos sült paradicsommal

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamell
  • 8 szelet füstölt szalonna
  • 1 db cukkini
  • olíva olaj
  • szárított fokhagyma
  • őrölt kömény
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 100 g kéksajt
  • 100 ml csontlé
  • 100 ml tejszín
  • cayenne-bors
  • szárított fokhagyma
  • A körethez:
  • 8 db paradicsom
  • durvára tört tarkabors
  • 2 evőkanál mandulaszelet
  • olíva olaj
  • 1 teáskanál méz
  • friss bazsalikom

Elkészítés

    A pulykamell szeleteket vágjuk hosszú csíkokra, kenjük meg olívaolajjal, fűszerezzük, az egyik oldalát szalonnával borítsuk be, a másikat vékonyra szeletelt cukkinivel, majd húzzuk nyársra, és sütésig pihentessük fóliába.

    Az apró darabokra vágott kék sajtot a csontlevessel és a tejszínnel forraljuk össze. Habverővel keverjük simára, fűszerezzük, forraljuk híg mártássűrűségűre.

    A nyársakat rostélyon időnként megforgatva süssük készre. A paradicsomokat mártsuk tarkaborsba, a rostélyon hirtelen süssük meg, hintsük meg apróra vágott bazsalikomlevéllel.

    Serpenyőben mézes olívaolajon pirítsuk meg a mandulát. Tegyük tányérra a pirított mandulát, ültessük rá a fűszeres paradicsomokat, locsoljuk meg a sajtmártással, végül a nyársakat halmozzuk a közepére.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin