Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell csíkok sörtésztában

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 4 ek liszt
  • frissen őrölt bors
  • A sütéshez:
  • 3 dl olaj
  • A bundázáshoz:
  • 24 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 doboz világos sör

Elkészítés

  1. A megtisztított húst szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Lisztet szórunk egy nagy tányérra, az olajat felforrósítjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet a sóval, a zúzott fokhagymával és a paprikával. Kis adagokban hozzáöntjük  a hideg sört, és simára keverjük. Megforgatjuk a hússzeleteket a sima lisztben, majd  mindet a sörtésztába márjuk.
  3. A szeleteket óvatosan felforrósított olajba helyezzük, majd mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Sült burgonyával, salátával és citrommal kínáljuk.

7 ISTENI PANÍR, HA UNOD A ZSEMLEMORZSÁT! >>> 

UNOD A ZSEMLEMORZSÁT? KÉSZÍTS RÁNTOTT HÚST KÉTFÉLE PANÍRRAL! >>> 

11 VARIÁCIÓ RÁNTOTT CSIRKÉRE - AZ EXTRA ROPOGÓSTÓL A LISZTMENTES PANÍRIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss