Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell bundában

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A borban elkeverjük a kakukkfüvet, a majoránnát, a babérlevelet, a rozmaringot, a petrezselymet, a Worchester-szószt, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ráöntjük a pulykamellre, majd a húst feltekerjük, cérnával összekötjük, és a páclében hagyjuk egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
Elkészítés: A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húsról óvatosan levesszük a cérnát, úgy hogy ne essen szét (ha szükséges fogpiszkálókkal rögzíthetjük, mert azokat könnyű kivenni). A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a mogyorót, alaposan összekeverjük, és a pulykamellet vékonyan bevonjuk ezzel a keverékkel. A húst tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, fóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 C-fokon 45 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a húst visszatesszük a sütőbe, amíg a teteje megpirul. Kihúzzuk a fogpiszkálókat, a pulykamellet felszeleteljük és tálalhatjuk.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss