Keress receptre vagy hozzávalóra

Pulykamell aszalt szilvával

default user icon
3 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg pulykamellfilé
  • 1 csomag puha aszalt szilva
  • 1 dl száraz vörösbor
  • kevés fahéj
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojássárgája
  • csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

    Előkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kissé besózzuk, és állni hagyjuk. Az aszalt szilvát egy kevés, fahéjjal fűszerezett langyos száraz vörösborban állni hagyjuk.
    Elkészítés: Elkészítjük a tölteléket. A vajat kissé felolvasztjuk, és a reszelt sajttal habosra keverjük, majd beletesszük a tojássárgáját és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. ( A húst azért sózzuk csak kicsit, mert a töltelékben a sajt és a só is ad ízt!) Egy A/4-es papírlapnak megfelelő alufóliát kiterítünk, a kiklopfolt pulykamell szeleteket ráterítjük, megkenjük a sajtos töltelékkel, egyik végébe egy sor, borban áztatott szilvát rakunk, és feltekerjük, mint a rétest. 3-4 tekercs lesz belőle. A tekercseket tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten körülbelül másfél óráig sütjük. Amikor kész, a húst a fóliából kivesszük, és rápirítunk kicsit. Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sacyka 10 évvel ezelőtt
Az volt a baj, hogy a vajat teljesen megolvasztottad, ráadásul a sajtot nem is kellett volna melegítened. Csak puhulásig kell melegíteni, hogy könnyebb legyen habosra keverni a reszelt sajttal.
jzsofi11 11 évvel ezelőtt
Nekem kicsit bonyolultnak tünt, hogy is kell a tölteléket megcsinálni, talán túl sokáig is melegítettük, mert két fázisba került a dolog. Folyékony vaj+olvadt sajt. De nem adtuk fel! A sajttal megtöltöttük a pulyka szeleteket, majd a vajjal meglocsoltam kicsit öket, a végén a fahéjjas bort meg ráöntöttük a jénaiban lévö batyukra! Lefeve pároltuk, majd készre sütöttük. Currys mazsolás rizzsel tálaltuk. Hatalmas sikerrel!!:-) Köszi a receptet, meg az elözö hozzászólást is!
fmelinda76 12 évvel ezelőtt
Csirkemellből készítettem. Én nem csavartam be fóliába, hanem jénaiban sütöttem fólia alatt...egy pici vizet téve csak alá.. Nagyon finom lett :-))

Hasonló Receptek

Magazin