Pulykamell aszalt szilvával

default user icon
3 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg pulykamellfilé
  • 1 csomag puha aszalt szilva
  • 1 dl száraz vörösbor
  • kevés fahéj
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojássárgája
  • csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

    Előkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kissé besózzuk, és állni hagyjuk. Az aszalt szilvát egy kevés, fahéjjal fűszerezett langyos száraz vörösborban állni hagyjuk.
    Elkészítés: Elkészítjük a tölteléket. A vajat kissé felolvasztjuk, és a reszelt sajttal habosra keverjük, majd beletesszük a tojássárgáját és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. ( A húst azért sózzuk csak kicsit, mert a töltelékben a sajt és a só is ad ízt!) Egy A/4-es papírlapnak megfelelő alufóliát kiterítünk, a kiklopfolt pulykamell szeleteket ráterítjük, megkenjük a sajtos töltelékkel, egyik végébe egy sor, borban áztatott szilvát rakunk, és feltekerjük, mint a rétest. 3-4 tekercs lesz belőle. A tekercseket tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten körülbelül másfél óráig sütjük. Amikor kész, a húst a fóliából kivesszük, és rápirítunk kicsit. Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sárossy Judit 10 évvel ezelőtt
Az volt a baj, hogy a vajat teljesen megolvasztottad, ráadásul a sajtot nem is kellett volna melegítened. Csak puhulásig kell melegíteni, hogy könnyebb legyen habosra keverni a reszelt sajttal.
József Zsófia 10 évvel ezelőtt
Nekem kicsit bonyolultnak tünt, hogy is kell a tölteléket megcsinálni, talán túl sokáig is melegítettük, mert két fázisba került a dolog. Folyékony vaj+olvadt sajt. De nem adtuk fel! A sajttal megtöltöttük a pulyka szeleteket, majd a vajjal meglocsoltam kicsit öket, a végén a fahéjjas bort meg ráöntöttük a jénaiban lévö batyukra! Lefeve pároltuk, majd készre sütöttük. Currys mazsolás rizzsel tálaltuk. Hatalmas sikerrel!!:-) Köszi a receptet, meg az elözö hozzászólást is!
Dr. Farkas Melinda 12 évvel ezelőtt
Csirkemellből készítettem. Én nem csavartam be fóliába, hanem jénaiban sütöttem fólia alatt...egy pici vizet téve csak alá.. Nagyon finom lett :-))

Hasonló Receptek

Magazin