LE GUSTO tengeri só es fekete bors (ízlés szerint)
CASTELLO olívaolaj (a sütéshez)
2 ek GOURMET virágméz (mézválogatás)
12,5 dkg GOURMET burgonyachips (thai curry izű)
A datolyás rizshez:
20 dkg ALINO jázmin rizs
5 db GOURMET Medjoul datolya
1/4 db ananász
1 csokor koriander
Elkészítés
A pulykamellet a garam masala fűszerkeverékkel, illetve sóval és borssal fűszerezzük, majd egy forró serpenyőben, egy kevés olívaolajon minden oldalát kissé megpirítjuk, hogy egy kis kérget kapjon. Ezután a húst 120 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45 percig sütjük.
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd ha elkészült, belekeverjük a kimagozott, apróra vágott datolyát és a felkockázott ananászt, valamint a felaprított koriander felét.
A pulykamell tetejét megkenjük mézzel, és megszórjuk a durvára tört chips-szel.
A pulykamellet felszeleteljük és a tányérokra szedett rizzsel tálaljuk. Végül meghintjük a maradék korianderrel.