Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykaleves tésztával

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykanyak
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 4 dl húslevesalaplé
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg póré hagyma
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg gomba
  • 4 gerezd fok hagyma
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 12 dkg spagetti
  • bors (frissen őrölt)
  • 8 db zsályalevél
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 szál petrezselyemzöld
  • 4 szál snidling

Elkészítés

    1.

    Vágjuk a nyakat 4-5 cm-es darabokra. Sózzuk, borsozzuk meg, majd a serpenyőben felforrósított olajon pirítsuk meg. Tegyük át egy lábosba, öntsük fel 4 dl vízzel és az alaplével, adjuk hozzá a zsályát, és főzzük 2-2,5 órán át.

    2.

    Szeleteljük fel a zöldségeket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon, kis lángon pirítsuk meg a répát, a zellert és a fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát és a pórét, és pirítsuk együtt további 1 percig.

    3.

    Mielőtt a hús megpuhul, engedjük fel a pirított zöldségeket levessel. Forraljuk 3 percig, sózzuk, borsozzuk meg, és forraljuk fel. Adjuk hozzá az apróra tört spagettit, főzzük 7 percig, majd keverjük bele a zöldborsót is, és főzzük még 3 percig. Díszítsük a felaprított zöld fűszerekkel.

    Fotó: Tucsek Tünde

Ehhez az ételhez ne használjunk extra szűz olívaolajat! A zsályát helyettesíthetjük rozmaringgal is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin