Keress receptre vagy hozzávalóra

Pulykahússal töltött uborka tejszínes mártással

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db egyenként 50 dkg-os kígyóuborka
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál bazsalikomlevél
  • 2 dl főzőtejszín
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1 db zsemle
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • bors
  • 15 dkg mozzarella sajt

Elkészítés

    Elkészítés: Az uborkákat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, besózzuk és félretesszük.

    A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, a húsát kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk. A többit az olajon a zúzott fokhagymával megfuttatjuk, a paradicsomot hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomból egy keveset félreteszünk, a többit a paradicsomhoz adjuk, és 2 percig pároljuk. Ekkor a tejszínt ráöntjük, és ha fölforr, a tűzről lehúzzuk.

    A töltelékhez a darált pulykahúst, az áztatott zsemlével, a tejszínnel meg a tojással összedolgozzuk. A félretett hagymával, meg a bazsalikommal fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.

    Az uborkát hideg vízzel leöblítjük, szárazra töröljük, majd a húsos masszával megtöltjük. A tejszínes paradicsomot egy kisebb tűzálló tálba öntjük, és a töltött uborkákat ráfektetjük. A mozzarella sajtot kis kockákra vágjuk, a húsos masszára szórjuk, majd alufóliával letakarjuk.

    Előmelegített sütőben a közepesnél erősebb lángon (kb. 200 fok) 25 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és további 10 percig hagyjuk még a sütőben.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek