Keress receptre vagy hozzávalóra

Pulykahússal töltött padlizsán

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 30 dkg darált pulykamell
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 4 db paradicsom
  • 8 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A padlizsánokat félbevágjuk, majd 170 fokos sütőbe toljuk 15 percre.

    2.

    A töltelékhez langyos vízbe áztatjuk a zsemlét, majd kinyomkodjuk. Tálba tesszük a hússal, a tojással, az apróra vágott, olajban megfonnyasztott hagymával, valamint a finomra vágott kaporral együtt.

    3.

    Az elősütött padlizsánok belsejét kissé kikaparjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A húsos keverékkel megtöltjük. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük, elrendezzük rajta a felkarikázott paradicsomot, majd alufóliával befedjük. 170 fokon 40 percig sütjük. A reszelt sajt és tejföl keverékével bevonjuk, majd 200 fokon aranyszínűre sütjük.Tálalás előtt néhány percig pihentetjük.

Kínálhatjuk mártással is: ehhez tegyünk vastagra szeletelt paradicsomot olajjal meglocsolva a padlizsán mellé. A sütés végén villával nyomkodjuk össze, majd kevés vízzel és bazsalikommal elkeverve főzzük mártássá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin