A padlizsánokat félbevágjuk, majd 170 fokos sütőbe toljuk 15 percre.
A töltelékhez langyos vízbe áztatjuk a zsemlét, majd kinyomkodjuk. Tálba tesszük a hússal, a tojással, az apróra vágott, olajban megfonnyasztott hagymával, valamint a finomra vágott kaporral együtt.
Az elősütött padlizsánok belsejét kissé kikaparjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A húsos keverékkel megtöltjük. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük, elrendezzük rajta a felkarikázott paradicsomot, majd alufóliával befedjük. 170 fokon 40 percig sütjük. A reszelt sajt és tejföl keverékével bevonjuk, majd 200 fokon aranyszínűre sütjük.Tálalás előtt néhány percig pihentetjük.
Kínálhatjuk mártással is: ehhez tegyünk vastagra szeletelt paradicsomot olajjal meglocsolva a padlizsán mellé. A sütés végén villával nyomkodjuk össze, majd kevés vízzel és bazsalikommal elkeverve főzzük mártássá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre