Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát az olaj és a vaj felén megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés kakukkfüvet adunk hozzá, és fél dl vízzel felöntve dinszteljük, míg a hús kifehéredik (kb. 8-10 perc).
A megmosott padlizsánt és paradicsomot szép egyforma karikákra vágjuk, és a megmaradt vajjal kikent, morzsával beszórt tűzálló edény aljára sorba rakjuk: egy karika padlizsán mellé szorosan egy karika paradicsom, majd újból padlizsán – így folyamatosan, amíg az edény alját teljesen beborítjuk. Ezután ráöntjük a fűszerezett húst, egyenletesen eligazítjuk, rászórunk a vágott bazsalikomlevélből, majd kirakjuk a tetejét padlizsán- és paradicsomkarikákkal úgy, mint az alját.
A megmaradt olívaolajat rálocsoljuk a zöldségek tetejére, rászórjuk a reszelt sajtot, és 220-230 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Úgy is készíthetjük az ételt, hogy padlizsán- és cukkinikarikák váltják egymást. Aki csípősen szereti, a hús párolásánál tetszés szerint zöld chilit vághat bele.
- MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!