Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával

80 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk, majd a reszelt fokhagymákat is megfuttatjuk rajta.
  2. A pulykahúsmasszába adagoljuk a zabpelyhet, a tojást, a reszelt répát és krumplit, a fehérbort, mustárt, az ízlés szerinti sót, borsot, fűszereket, és kihűlt hagymát.
  3. Kiolajozott tepsiben hosszúkás alakra formázzuk a fasírtmasszát, zsemlemorzsával a tetejét megszórjuk, és kb. 1 dl forró olajjal (sisteregjen) meglocsoljuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig szép pirosra sütjük. Közben a szaftjával néha meglocsolgatjuk.
  5. A körethez a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágva sós vízben félig megfőzzük, majd tűzálló tálban összekeverjük kb. fél dl olívaolajjal, és megszórjuk a szárított rozmaringgal. Forró sütőben pirosra sütjük.
  6. A pulykafasírtot a rozmaringos sült krumplival kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss