Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykafalatok

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst falatnyi darabokra vágjuk. A mustárt összekeverjük 4 evőkanál tejjel, beleforgatjuk a húst, és fél órát állni hagyjuk. A pórét megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nagyságuktól függően félbe vagy negyedekbe vágjuk. A fokhagymát áttörjük. A barackokat megmossuk, húsukat négybe vágjuk, magjait kidobjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 teáskanál vajat, hirtelen megfuttatjuk, és addig pirítjuk benne a mustármagokat, amíg elkezdenek szétpattogni. Ekkor hozzáadjuk a pórét és a gombát, 1 percig pirítjuk. Belekeverjük a fokhagymát. A sütőt 240 fokra (gázsütő 5. fokozat) előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a curryvel, a fahéjjal, és a maradék tejjel. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék 1 teáskanál vajat, és megpirítjuk benne a húst. Hozzákeverjük a barackot, a pórés gombát, és leöntjük a currys tejjel. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleöntjük a zöldséges húst, rászórjuk a sajtot és a mandulaforgácsot. A sütőben kb. 10 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss