Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykacsíkok paradicsomos tökkel

MME MME
1 3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg zsenge tök
  • 50 dkg pulykamell
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl joghurt
  • 1 citrom leve
  • 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem vagy kapor
  • A körethez:
  • 30 dkg burgonya

Elkészítés

Előkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a tököt, kikaparjuk a magjait, majd húsát vékonyra szeleteljük. A húst megtisztítjuk, megmossuk, ceruza vastagságú, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, nem túl apróra összevágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig pirítjuk benne a húst, majd rátesszük a hagymát, a fokhagymát. Amikor a hagyma kicsit már összeesett, rátesszük a tököt, sózzuk, és 10 percig összepároljuk. Ha a tök megpuhult, megszórjuk a liszttel, és hozzáöntjük a joghurtot. Ízesítjük a citromlével, beletesszük a petrezselymet vagy a kaprot és paradicsomszeleteket. (A paradicsomnak előtte - forró vízbe mártva - lehúzhatjuk a héját is.) Amikor összeforrt, tálaljuk. Köretnek főtt burgonyát adunk, amit a raguban főzve is elkészíthetünk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag köret nélkül: 312 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss