Előkészítés: A húst leöblítjük, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk, kissé megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk, és összekeverjük a szójaszósszal. Lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben érleljük. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük. A gombát és az újhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a gombát, 1 percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a borsikafüvet, a szerecsendiót, ízlés szerint (frissen) őrölt borsot, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A húst megszórjuk és összekeverjük a rizsliszttel. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék 4 evőkanál olajat, beledobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítjuk, melegen tartjuk. A gombás zöldborsóhoz adjuk a tejszínt, és fedő nélkül jól összeforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Utánasózzuk, elkeverjük a petrezselyemmel, de ezzel már nem főzzük tovább. A húst és a zöldborsós ragut külön-külön tálban kínáljuk, néhány paradicsomgerezddel, petrezselyem- vagy zöldfűszer-levélkével díszíthetjük. Párolt rizs és vadrizs keveréke, petrezselymes újkrumpli, burgonyapüré illik hozzá.