Elkészítés: A tököt enyhén megsózva szobahőmérsékleten kiengedtet, levét gyengéden kinyomkod, félretesz. Ujjára vigyázva a pulykacombot éles késsel lapkákra szeletelget, a tűzhely mellé a többi előkészített belevalóval együtt, glédába.
Az olívát serpenyőben felforrósít, belezúdít a pulykát, megborsoz(fekete+piros), erősebb lángon, lelkesen kevergetve megpirítgat (a hús levet engedhet közben, ezen akciója nem tántorít el, hamar elsül). Bele a felvert tojás, rántottaként megsüt, le a tűzről, alóla az olajat teaszűrőn keresztül átönt a kétliteres piros lábaskába. A húst megkóstol persze, a megsült tojást villával elapróz és félretesz.
A piroskában csüccsenő olajba a chili, a hagyma, enyhén megpirít, bele a tök, a fele kapor, az őrölt paprika, kevés só, kevés víz vagy húslé. Felforral majd takarék, főleg saját levében, sűrűbben kavargatva, fedő alatt puhára párolgat.
Közben a tejfölből és a lisztből simára kevert habarást alkot. Amikor a tök megpuhult, bele a kapor másik fele, a tojásos hús, felforral, néhány kanálnyi lé a habarásba, összekever, majd apránként, kevergetve belecsorgat. Újraforral, gázt le, meózás, ha kell, utánízesít. Tejföllel hígít, savanykásít.
Mellé derekas karéj fűszeres rozscipó, fokhagymás házikenyér.