Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykacomb, szaftos hagymás krumplival

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk.
  2. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat. (kb. 80 perc) A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.
  3. Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit. A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk.
  4. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.

Megjegyzés

A pulyka nemcsak az amerikai Hálaadás elmaradhatatlan étele, hanem nálunk is egyre sűrűbben kerül a karácsonyi asztalra. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss