Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykacomb, szaftos hagymás krumplival

Hozzávalók

  • 6 db pulykacomb (én alsót használtam, 1 szárny is volt köztük)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna (ujjnyi vastag)
  • só,
  • 3 evőkanál étolaj
  • fűszerkeverék (saját keverék - rozmaring, kakukkfű, durva bors, bazsalikom, őrölt füstölt paprika, citromfű)
  • 2,5 kg krumpli
  • 4 fej vöröshagyma
  • só,
  • bors (frissen őrölt)
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

    1. A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk.
    2. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat. (kb. 80 perc) A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.
    3. Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit. A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk.
    4. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.

Megjegyzés

A pulyka nemcsak az amerikai Hálaadás elmaradhatatlan étele, hanem nálunk is egyre sűrűbben kerül a karácsonyi asztalra.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin