Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykacomb brassói

Pulykacomb brassói

Hozzávalók

  • 80 dkg pulyka felső comb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
  • csipetnyi kakukkfű
  • 2 kanál zsír

Elkészítés

    A húst apróra vágjuk, és zsíron fehéredésig pirítjuk. Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk, jobban megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig pirítjuk. A brassói nem szaftos étel.

    Közben bő olajban megsütjük a felkockázott sült burgonyát, ami a brassói jellegzetes körete. Össze is keverhetjük a hússal, vagy külön is tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin