Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykacomb filé
  • 2 fej vöröshagyma (kis)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés fehérbor (száraz)
  • 3 evőkanál főzőtejszín
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • kis csokor kapor (friss vagy 1 kávéskanál szárított)
  • kevés só
  • fehérbors (őrölt)
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

    1. A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olívaolajon, együtt megpirítom. A húst hozzáadva fehéredésig pörkölöm. Nem baj, ha kicsit odakapja, de ne égessük meg!
    2. Felöntöm kevéske borral. A bor feloldja az esetleges pörkölődést. Megsózom és borsozom, fedő alatt a hús puhulásáig párolom.
    3. A reszelt sajtból, a tejszínből és a tejfölből mártást készítek, majd az apró húshoz hozzáadom. A kaprot is hozzáteszem, és addig forralom, míg a mártás besűrűsödik.
    4. Bármivel tálalható, ami magán hordozza a bőséges mártást. Rizzsel, tésztával, vagy galuskával ajánlom.

Megjegyzés

A mindennapok pikáns, finom étele a pulyka aprópecsenye.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin