Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puliszka babáknak

MME MME
3
Hozzávalók
  • Főzés: 10 perc
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg kukoricaliszt

Elkészítés

Elkészítése: Forrásban lévő sós vízbe állandó keverés mellett beleöntjük előbb a darát, később a lisztet, és jól felfőzzük. Az elkészült puliszkát kanállal formázzuk, vaj darabkákat morzsolunk rá és azonnal tálaljuk. A puliszkát fogyaszthatjuk sósan, édesen lekvárral, köretként, vagy önálló ételként is egy kis joghurttal meglocsolva.

Felnőtteknek:
A kihűlt puliszkát nyújtsuk egy centiméter vastagságúra, kenjük meg juhtúróval és a piskóta tekercshez hasonlóan csavarjuk föl. A puliszka tekercset vágjuk karikára, és grillsütőben pirítsuk meg.

Megjegyzés

A receptet 6-9 hónapos babáknak ajánljuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek