20 dkg füstölt sajt reszelve a tésztába (ízlés szerint ki is hagyható)
Te tejére:
2 tojás sárgája (megkenéshez
2 evőkanál tejföl
20 dkg sajt reszelve a tetejére
Elkészítés
Egy nagy tálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval (ha teszek a tésztába is sajtot, azt is belekeverem a lisztbe). A langyos tejbe teszek egy csipet sót és egy kis kanál cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
Amíg az élesztő fut, a liszt közepébe egy kis mélyedést készítünk és belerakjuk a tejfölt és a 2 tojást. Végül beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. Legyen kézközelben még liszt, mivel a tészta felvesz még gyúrás közben akár 2-3 marékkal is. A tészta akkor jó, ha mindenhol, könnyedén leválasztható a tál faláról, majd letakarom, és langyos helye kb. 60 percet kelesztem.
Ha megkelt a tészta, gyúródeszkára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd lisztbe mártogatott pogácsakiszúróval kiszaggatjuk. A pogcsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 180ºC-on, 40-45 perc alatt készre sütjük.